HR Dienstverlening

Heeft u een MKB bedrijf waar geen HR afdeling aanwezig is? Worden de HR taken er nu ‘even bij gedaan’? Is uw bedrijf op zoek naar een vaste, maar tegelijkertijd ook flexibele HR business partner? Voorsprong kan u daarbij uitkomst bieden door middel van een sparringpartner voor het management. Een expert op HR gebied met altijd actuele kennis van de wet- en regelgeving. Een HR professional die samen met u de kernwaarden, missie en visie van het bedrijf omzet in een concreet personeelsbeleid.

Opzetten HR (afdeling)

  • opstellen van een personeelshandboek
  • opstellen van functieprofielen
  • opzetten van het salarishuis
  • professionaliseren van de salarisadministratie.

Talent management

Bij talent management gaat het om het aantrekken, behouden en ontwikkelen van de medewerkers. De juiste persoon op de juiste plek. Uw medewerkers zijn bepalend voor het succes van de organisatie. Benut de talenten van uw medewerkers dan ook optimaal. 

Voorsprong kan u helpen bij het geven van inzicht in de aanwezige talenten, het inzetten van deze talenten en daarmee het vergoten van het succes van uw bedrijf. 

Het opzetten van traineeships en/of een bedrijfseigen academy behoort tot de mogelijkheden.

Gesprekscyclus

 

Het behoud van medewerkers is in deze krappe arbeidsmarkt een grote uitdaging. Oprechte aandacht voor de mens is dan ook essentieel. Door échte gesprekken te voeren, weten wat de drijfveren zijn, waar zij zelf verbetering willen zien en door hun ontwikkeling centraal te stellen bindt u ze aan uw bedrijf. Het maken- en nakomen van concrete afspraken zorgt voor de juiste opvolging en binding.

Voorsprong biedt diverse mogelijkheden aan voor het opzetten dan wel vernieuwen van de gesprekscyclus. Deze zijn altijd op maat gemaakt, passend bij uw organisatie.

 

Verzuimbegeleiding

Vitale medewerkers zijn energieker, productiever & gemotiveerd. Zij dragen daarmee bij aan het behalen van successen.

Als werkgever kunt u dit stimuleren door een goed verzuimbeleid. Dit verminderd het ziekteverzuim aanzienlijk.

Door het voeren van een gedegen verzuimbeleid zien we dat het de medewerker nog meer stimuleert om actief bezig te zijn met het herstel. 

Verzuim is voor zowel de medewerkers als voor de werkgever een zeer vervelende situatie. Er komt ook voor beide partijen erg veel bij kijken. Voorsprong kan u volledig ondersteunen in verzuimbegeleiding door middel van het opzetten van een verzuimbeleid; het voeren van verzuimgesprekken en het zorgdragen van de verslaglegging richting het UWV.

Werving en selectie

Van het schrijven van de vacaturetekst, het voeren van de gesprekken tot het voorstel arbeidsvoorwaarden. 

Er komt veel kijken bij het aannemen van nieuwe werknemers. Wie zoeken we precies? Wat kunnen we een nieuwe medewerker bieden en wat willen wij graag dat ze met zich meebrengen? Voorsprong helpt u graag bij het vaststellen van het gewenste profiel en het vinden van de juiste kandidaat.

Mediation

Helaas komt het overal voor; een conflict tussen werknemer en werkgever. Dit kost voor beide partijen een hoop negatieve energie en zorgt vaak voor meer stress dan nodig.

Voorsprong biedt uitkomst. Onze ervaren HR business partner helpt als onafhankelijke partij om de inhoudelijke problematiek op te lossen en daarmee te komen tot een oplossing voor beide partijen.